Valentijn ❤️

14 Februari is het weer de dag dat je jouw (geheime) liefde verrast met een lief Valentijdscadeau of Valentijnskaart. Vertel jouw liefde hoe leuk je hem of haar vindt met een Lief Leven gedicht op een mooie sieraad of wenskaart!

Valentijnscadeaus

Verwen jouw liefde met onze nieuwe gedichtenbundel met de mooiste Lief Leven gedichten! Of een prachtige ketting met ‘ik lief je’. Geef je een zilveren en gouden armband met de tekst ‘maatje voor het leven’ dan is een gesmolten hart gegarandeerd ❤️ De liefste Valentijnscadeaus bestel je hier:

Houten kaarten voor Valentijn

Een lieve boodschap uit hout gelazerd. Gemaakt van lokaal geproduceerd berkenhout. Een zeer origineel cadeau voor jouw liefje.

Valentijnskaarten

Stuur anoniem (of juist niet anoniem) een lief Valentijnskaart of poster om onder woorden te brengen hoe lief je hem of haar vindt! Unieke gedichten van Lief Leven op een kaart of poster speciaal voor Valentijn.

Sint Valentinus

Valentijnsdag

Wist je dat Valentijnsdag al sinds het jaar 496 bestaat?! Paus Gelasius I riep 14 februari tot de dag van de Heilige Valentijn. Sint Valentinus was bisschop in Italië en stond bekend om zijn prachtige bloementuin. Hij schonk regelmatig een mooie bloem aan jonge stellen. De bloem was symbool voor trouw en genegenheid. Sint Valentinus werd op 14 februari onthoofd door een zwaard. Na zijn dood werd zijn graf druk bezocht door verloofden die hun toekomstige huwelijk wilden laten zegenen.

In de 17e eeuw was de traditie begonnen speciaal versierde kaartjes te geven aan geliefden. De traditie anoniem een kaartje te sturen naar een geliefde ontstond in Amerika. Het is pas sinds de jaren 90 dat dit ook in Nederland populair werd.

Elke dag mag het van ons Valentijn zijn!

Heb elkaar elke dag lief. Vertel elkaar hoe lief je elkaar vindt. Waardeer de kleine momenten zoals de grote momenten. Stuur ook eens een kaartje naar een ander die je lief hebt, zoals je oma, jouw vader of beste maatje. Valentijn is niet alleen voor verliefden. Sint Valentinus schonk vooral ouderen en kwetsbaren een bloemetje.

De waardering van liefleven.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 1382 reviews.