Contact
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Jenthe - Donderdag 19 September 2024

    Volle maan in Vissen: een moment van diepe inzichten en transformatie

    De volle maan heeft altijd iets magisch. Het is een tijd waarin de maan op haar krachtigst schijnt en haar licht werpt op alles wat we misschien liever verborgen houden. Denk maar eens aan wat ze doet met de nacht. Zelfs dat wat voorheen donker bleef, wordt gehuld in een zacht laagje licht. Dit geldt niet alleen voor wat er buiten ons gebeurt, maar ook voor wat zich vanbinnen afspeelt. 

     

    Hierdoor markeert de volle maan vaak een periode van bewustwording, afronding en loslaten. Het is een moment waarin we worden uitgenodigd om stil te staan bij onze emoties, patronen en ervaringen die ons niet langer dienen. En deze maand, op 18 september, staat de volle maan in het teken van Vissen, een gevoelig en intuïtief teken dat ons uitdaagt om dieper in onze innerlijke wereld te duiken.

     

    De energie van vissen: dromen, intuïtie en doorvoelen

    De volle maan in Vissen omringt ons met een energie die ons uitnodigt om te dromen, onze diepste emoties te doorvoelen en om los te laten wat we niet langer willen dragen. Ook kun je tijdens deze periode merken dat je nauwer verbonden bent met je intuïtieve gaven en dat inzichten plotseling tot je komen. Vissen is het teken van empathie, gevoeligheid en spiritualiteit. Dit is een periode waarin je je wellicht wat kwetsbaarder voelt, maar tegelijkertijd meer verbonden met je innerlijke wijsheid. Emoties kunnen intenser zijn, maar deze intensiteit is niet iets om bang voor te zijn; het is een kans om te helen. Het is er vóór je, niet om je tegen te werken. Soms moeten we door de diepte van onze gevoelens heen om uiteindelijk lichter en vrijer aan de andere kant te komen.

     

    Als je merkt dat je meer aan het dagdromen bent of dat oude herinneringen naar boven komen, vertrouw dan op het proces. Dit is de energie van Vissen die je vraagt om te reflecteren en te omarmen wat je misschien eerst uit de weg ging. Wees zacht voor jezelf deze periode, neem tijd om te rusten, te reflecteren en je gedachten de ruimte te geven.

     

    De zon in Maagd: balans tussen intuïtie en logica

    Wat deze volle maan extra bijzonder maakt, is dat de zon op dit moment in Maagd staat. Terwijl Vissen draait om intuïtie, loslaten en dromen, gaat Maagd juist over orde, structuur en analyse. De zon in Maagd spoort ons aan om ons leven te organiseren, om dingen op een rijtje te zetten en praktisch te blijven. Dit spanningsveld kan zorgen voor innerlijke conflicten: misschien voel je enerzijds de drang om te ontsnappen aan de druk van het dagelijks leven en jezelf te verliezen in dromen, maar anderzijds roept Maagd je op om verantwoordelijkheid te nemen en je taken serieus te nemen.

     

    Dit spanningsveld hoeft echter geen strijd te zijn. Het is juist een uitnodiging om de balans te vinden tussen dromen en doen, tussen intuïtie en logica. De volle maan in Vissen laat ons zien waar we te veel vastzitten in structuur en controle, terwijl Maagd ons helpt om deze dromen om te zetten in iets praktisch. Laat je leiden door je intuïtie, maar vergeet niet dat er ook kracht zit in het nemen van bewuste stappen naar verandering.

     

    Amethist: de edelsteen van spiritualiteit, kalmte en intuïtie

    In deze periode kan de edelsteen amethisteen fijne ondersteuning zijn. Amethist is nauw verbonden met het sterrenbeeld Vissen en staat bekend om zijn kalmerende en spirituele eigenschappen. Het helpt je om dieper contact te maken met je intuïtie, en kan je ondersteunen bij meditatie en reflectie. Amethist werkt als een zachte gids, die je uitnodigt om los te laten wat niet langer bij je past en om vertrouwen te hebben in het grotere geheel. Als je je overweldigd voelt door de emoties die deze volle maan oproept, kan het dragen van of mediteren met een amethist je helpen om meer rust en helderheid te ervaren.

     

    Bekijk onze Amethist collectie hier

     

    Reflectievragen voor de Volle Maan in Vissen

    Om deze energie optimaal te benutten, kun je jezelf de volgende reflectievragen stellen:

     

    1. Welke oude patronen of overtuigingen houd ik nog vast die ik mag loslaten?
    2. Waar in mijn leven mag ik meer vertrouwen op mijn intuïtie?
    3. Hoe kan ik balans vinden tussen mijn dromen en mijn dagelijkse verantwoordelijkheden?
    4. Welke emoties of ervaringen blijven terugkomen, en wat willen ze mij vertellen?
    5. Hoe kan ik mezelf toestaan om meer rust en ruimte te nemen voor zelfreflectie?
    6. Wat mag ik loslaten om verder te groeien en vrijer te leven?

     

    Deze volle maan is een prachtig moment om naar binnen te keren, te luisteren naar je innerlijke stem en ruimte te maken voor transformatie. Vertrouw erop dat deze periode, hoewel intens, je uiteindelijk zal brengen waar je moet zijn.

    Blog

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »