Contact
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Jenthe - Donderdag 16 Augustus 2024

    September: zo houd je je batterijtje opgeladen

    Een maand van verandering

    September is een bijzondere maand. De zomer loopt op zijn einde, de dagen worden korter, en voor velen betekent dit een terugkeer naar de dagelijkse routine na een periode van rust en ontspanning. Of je nu net terugkomt van vakantie of simpelweg weer in het ritme van werk of studie moet komen, september brengt vaak een gevoel van toenemende drukte met zich mee. 

     

    We weten allemaal hoe snel het dagelijks leven ons weer kan opslokken. Daarom is het belangrijk om niet alleen stil te staan bij wat je allemaal moet doen, maar ook bij hoe je voor jezelf zorgt. Hier zijn een paar tips om je batterijtje opgeladen te houden.

     

    Zo houd je jouw batterijtje vol:

    Neem micro-pauzes

    Ook als het lijkt alsof je geen tijd hebt. Juist als het lijkt alsof je geen tijd hebt. Kleine momenten van rust kunnen wonderen doen. Neem een paar minuten om even diep adem te halen, een korte wandeling te maken of simpelweg te genieten van een kopje thee zonder afleiding. Deze korte momenten geven je hersenen de kans om op te laden.

     

    Zeg nee, zonder schuldgevoel

    September brengt vaak nieuwe projecten, kansen en verzoeken met zich mee. Herinner jezelf eraan dat je altijd vrij bent om nee te zeggen tegen dingen die niet goed voelen of die je te veel belasten. Door grenzen te stellen, houd je controle over je energie en voorkom je dat je batterijtje leegloopt.

     

    Verbind je met de natuur

    Of het nu een wandeling in het park is of gewoon een moment in je tuin - de natuur kan je helpen om te aarden en je energie te herstellen. Probeer regelmatig tijd buiten door te brengen, weg van beeldschermen en drukte.

     

    Plan ontspanning in

    Ontspanning is geen luxe, maar een essentieel onderdeel van een gebalanceerd leven. Daarom verdient het net zo goed een plekje in je agenda als alle andere activiteiten, afspraken en deadlines. Plan bewust momenten van rust in je agenda, zodat ze er niet tussendoor glippen. Of het nu gaat om een avondje zonder plannen, een warm bad, of een meditatie sessie: deze momentjes van rust zijn cruciaal om je energie op peil te houden.

    Het belang van plezier

    Na een rustige zomer kan de overgang naar september overweldigend aanvoelen. Er zijn weer deadlines, verplichtingen en sociale activiteiten die allemaal om aandacht vragen. Dit is vaak het moment waarop je batterijtje snel leegloopt. Maar wist je dat vermoeidheid niet alleen komt door te veel doen?

     

    Het is een misverstand dat een leeg batterijtje alleen komt door het te druk hebben en een te volle agenda. Natuurlijk, te veel hooi op je vork nemen kan je energie wegslurpen, maar er is nog een andere kant van de medaille: het te weinig doen van de dingen die je écht leuk vindt. Het zijn juist de activiteiten die je plezier brengen – of dat nu een creatieve hobby is, tijd doorbrengen met vrienden, of gewoon even alleen zijn met een goed boek – die je helpen om je batterij weer op te laden.

     

    De sleutel tot het behouden van je energie ligt dus niet alleen in het verminderen van je to do’s en verplichtingen, maar ook in het creëren van ruimte voor PLEZIER. Het is niet egoïstisch om te doen wat goed voelt, het is noodzakelijk. Maak het een prioriteit om momenten te vinden waarin je kunt opladen door dingen te doen die je gelukkig maken. 

     

    Lepidoliet: de edelsteen voor rust en balans

    In tijden van drukte en verandering kan de edelsteen lepidoliet een waardevolle aanvulling zijn. Lepidoliet is een kalmerende edelsteen die vaak wordt geassocieerd met rust, emotioneel evenwicht en diepe innerlijke vrede – precies wat we nodig hebben in de drukke septembermaand. Voor degenen die in september zijn geboren of zich in deze periode overweldigd voelen, is lepidoliet een fijne steen om dichtbij je te dragen of in huis te hebben liggen. Deze steen staat bekend om zijn vermogen om stress en angst te verlichten, en helpt je om beter in balans te blijven—ongeacht wat er op je afkomt.

    Bekijk de lepidoliet

     

    Agaat: gronding en groei

    Een andere edelsteen die perfect past bij september is agaat, met name agaat mos. Deze steen is verbonden met de energie van de natuur en staat symbool voor groei en een nieuw begin. In een maand vol veranderingen en nieuwe uitdagingen kan agaat mos je helpen om gegrond te blijven. Het is een steen van stabiliteit die je ondersteunt bij het vinden van balans tussen verplichtingen en goed voor jezelf zorgen.

     

    Agaat mos helpt je om kalmte te bewaren en te vertrouwen op je eigen kracht. Het dragen van het agaat mos armbandje of het vasthouden van het agaat hartje kan je herinneren aan de waarde van self-care en het belang van balans. Je kunt niet altijd áán staan.

    Bekijk het armbandje van agaat

    Bekijk het hartje van agaat

     

    Vijf reflectievragen voor september

    Om je te helpen bewust om te gaan met je energie deze maand, kun je jezelf de volgende reflectievragen stellen:

     

    1. Wat zijn de dingen die mij energie geven en hoe vaak maak ik daar ruimte voor in mijn agenda?

    2. Welke activiteiten of verplichtingen kan ik loslaten om meer balans te creëren?

    3. Hoe kan ik mijn dag beter structureren om tijd te maken voor rust en ontspanning?

    4. Wat kan ik vandaag doen om mijn batterij op te laden, zowel fysiek als emotioneel?

    5. Waar vraagt mijn lichaam om? Wanneer zeg ik “ja” terwijl ik eigenlijk nee wil zeggen?

     

     

    Door stil te staan bij deze vragen, krijg je meer inzicht in hoe je je energie kunt bewaken en waar je eventuele aanpassingen kunt maken. Door elke dag een beetje meer ruimte te maken voor wat goed voor je is, houd je je batterijtje opgeladen. Jouw welzijn, jouw plezier en jouw rust verdienen de hoogste prioriteit - zowel in september als alle maanden die volgen.

    Blog

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »