Contact
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Lief Leven - Woensdag 18 Oktober 2024

    Omgaan met een Herfstdip

    Een herfstdip, dat moment waarop alles even stil lijkt te staan en het voelt alsof de frisse start van september alweer ver weg is. Misschien herken je het wel: de dagen worden korter, de temperatuur daalt en ergens sluimert een gevoel van melancholie. Hoe ga je hiermee om?

     

    1. Omarm de stilte


    Herfst is een tijd van loslaten en verstilling. Probeer de stilte te omarmen in plaats van je ertegen te verzetten. Maak een wandeling door de natuur, luister naar het ritselen van de bladeren onder je voeten en adem de frisse herfstlucht in. Dit helpt je om je hoofd leeg te maken en rust te vinden.

     

    2. Geef ruimte aan je gevoelens


    Het is oké om je soms wat melancholisch te voelen. Laat die gevoelens toe en probeer er niet over te oordelen. Pak een schriftje, schrijf van je af, of praat met een goede vriend(in). Door je gevoelens ruimte te geven, merk je vaak dat ze verzachten.

     

    3. Zoek naar kleine lichtpuntjes


    In de herfst zijn er nog steeds zoveel mooie momenten te vinden. Denk aan een warme kop thee, een goed boek of een gezellige avond met kaarslicht. Probeer elke dag iets te vinden waar je dankbaar voor bent, hoe klein het ook lijkt. Deze lichtpuntjes helpen je door de donkerdere dagen heen.

     

    4. Zorg goed voor jezelf


    Als de dagen korter worden is het extra belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Zorg voor voldoende slaap, eet voedzaam en neem de tijd om te ontspannen. Een warm bad, een zachte trui of een avondje op de bank met een film kunnen wonderen doen.

    Herfst nodigt ons uit om naar binnen te keren, zowel letterlijk als figuurlijk. Het is een seizoen waarin we mogen loslaten en mogen vertragen. Wees lief voor jezelf.

     

    Wil je jezelf extra ondersteunen tijdens de herfstdip? Ontdek onze Edelstenen setje - Positieve energie, speciaal samengesteld om je een boost van positieve energie te geven. Deze set bevat zorgvuldig uitgekozen stenen die je helpen om balans te vinden, rust te ervaren en een positieve mindset te stimuleren. Perfect om bij je te dragen of thuis neer te leggen als krachtig anker in deze herfstperiode. Zorg goed voor jezelf en creëer een moment van positiviteit in elke dag.

    Klik hier om jouw setje te bestellen en de positieve energie te omarmen.

     

    Drie reflectievragen om je te helpen dieper in te gaan op je ervaring met een herfstdip

    1. Welke gevoelens komen bij jou naar boven tijdens de herfst en hoe kun je deze ruimte geven zonder te oordelen?

    2. Wat zijn kleine dingen in je dagelijks leven die je vreugde of rust brengen? Hoe kun je die meer integreren in je routine?

    3. Op welke manier kun je de komende tijd extra goed voor jezelf zorgen, zowel fysiek als mentaal?

     

     

    Blog

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »