Contact
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Jenthe - Maandag 8 Juli 2024

    De energie van volle maan in Steenbok op 21 juli

    Op 21 juli staat de volle maan hoog aan de hemel in het teken Steenbok. Dit vormt een krachtig astrologisch moment dat unieke energieën en kansen voor reflectie met zich meebrengt. Deze volle maan is een bijzondere. Het is namelijk de tweede volle maan op rij is die plaatsvindt in Steenbok, met de zon in Kreeft. Ondanks dat dit misschien klinkt als een herhaling van de vorige volle maan, zijn er subtiele, maar belangrijke verschillen die deze volle maan uniek maken.

     

    De energie van de volle maan in Steenbok

    Steenbok is een aardeteken dat bekendstaat om zijn discipline, ambitie en praktische benadering. Wanneer de maan in Steenbok staat, voelen we een sterke drang om structuur aan te brengen in ons leven. Misschien heb je ineens de behoefte om je lange termijn doelen onder de loep te nemen, een nieuwe indeling te kiezen voor je kledingkast of je weekplanning opnieuw in te delen. De energie van Steenbok kan je helpen om focus vast te houden, vastberaden stappen te zetten en onze verantwoordelijkheid te nemen op de plekken waar we voelen dat dat nodig is. 

     

    Wat kun je merken?

    Tijdens deze volle maan kun je een verhoogd bewustzijn ervaren van je verplichtingen en doelen. Wat wordt er nou precies van je gevraagd? Waar gaat je aandacht naartoe? Er kan een gevoel van urgentie ontstaan om bepaalde taken af te ronden of om eindelijk die ene droom te realiseren die al lang op je wacht. De dagen rondom deze volle maan kunnen ook gepaard gaan met een behoefte om emotionele en mentale grenzen duidelijker te definiëren, zodat je jouw energie beter kunt richten op wat écht belangrijk voor je is.

     

    Het spanningsveld tussen de volle maan in Steenbok en de zon in Kreeft

    De zon in Kreeft staat in scherp contrast met de maan in Steenbok. Kreeft is een waterteken dat emotie, intuïtie en zorgzaamheid symboliseert. Kreeft staat bekend als een teken dat behoefte heeft aan veiligheid, een gevoel van thuis en emotionele verbinding, terwijl Steenbok juist een stuk pragmatischer is en behoefte heeft aan het verwezenlijken van ambities, het nemen van verantwoordelijkheden en het waarmaken van materiële doelen. Dit kan ons uitdagen om een balans te vinden tussen ons persoonlijke en professionele leven, tussen gevoel en verstand, tussen het koesteren van anderen en het bereiken van onze eigen ambities.

    Ondersteuning tijdens deze volle maan

    Om je te ondersteunen tijdens de energie van de volle maan, hebben we met zorg en liefde het volle maan edelstenen setje samengesteld. Het setje bestaat uit 3 prachtige stenen en wordt geleverd met een kaartje met een gedichtje en de werking van de stenen, met een katoenen zakje en een doosje. Een te leuk cadeautje voor jezelf of voor iemand die je lief hebt.

    Bekijk de volle maan set hier.

    Ook de Howliet - de edelsteen voor Steenbok - is een fijne om tijdens deze dagen dichtbij je te dragen. Howliet wit is een edelsteen die vaak wordt gebruikt voor spirituele doeleinden. Het wordt gezegd dat het kalmerende eigenschappen heeft en kan helpen bij het verminderen van stress en spanning. Daarnaast wordt het geassocieerd met het bevorderen van geduld en positieve communicatie. Sommigen geloven ook dat het de spirituele verbinding kan versterken en het bewustzijn kan vergroten.

    Bekijk de Howliet hier.

    Reflectievragen om te navigeren door de energie van deze Volle Maan

    Om optimaal gebruik te maken van de energie van deze volle maan, kan het helpen om jezelf deze reflectievragen te stellen:

    1. Welke lange termijn doelen heb ik verwaarloosd en hoe kan ik hier weer prioriteit aan geven?
    2. Hoe kan ik een betere balans vinden tussen mijn professionele ambities en mijn persoonlijke leven?
    3. Welke verantwoordelijkheden voel ik momenteel als een last, en hoe kan ik deze op een meer beheersbare manier aanpakken?
    4. Welke emotionele behoeften heb ik genegeerd terwijl ik gefocust was op mijn carrière of materiële doelen?
    5. Hoe kan ik mijn dagelijkse structuur aanpassen om meer tijd en ruimte te creëren voor zelfzorg en emotioneel welzijn?

     

    De energie optimaal benutten

    De volle maan in Steenbok op 21 juli biedt een krachtige kans voor reflectie en nieuwe structuur. Door bewust te werken met de spanningen tussen Steenbok en Kreeft, en door diepgaande reflectievragen te stellen, kunnen we deze energie benutten om zowel onze ambities te verwezenlijken als ons emotionele welzijn te prioriteren. Het is een tijd om onze doelen helder te definiëren, onze verantwoordelijkheden te omarmen en een harmonieuze balans te vinden tussen onze innerlijke en uiterlijke werelden.

    Blog

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »